perjantai 27. marraskuuta 2015

Pursotusaloittelija

Viime yönä sain kuningasidean ruveta pursotuksen maailmanmestariksi. Alla näette ensimmäisen "kunnon" pursotuskokeilun tulokset.



Harjoitus tekee mestarin :-)

tiistai 17. marraskuuta 2015

Rosmariinpähkinät

Olen jostain löytäny rakkauden rosmariiniin ja tunkenut sitä tuoreena melkeinpä jokaiseen mahdolliseen ruokaan. Tänään lempiyrttini pariutui pähkinöiden kanssa.



Naposteltavat saivat mielestäni yllättävän popconimaisen maun. Sekoitus suolaista ja makeaa, höystettynä vielä pippurilla ja yritillä.

Pähkinöinä käytin itse macadamiaa, hasselia (jonka kuorellisuus toi kivan värin) ja mantelia. 


Rosmariinipähkinöitä varten tarvitset:
pähkinöitä
rosmariinia
voita
fariinisokeria
merisuolaa
cayennepippuria

Paahda ensin pähkinät uunissa kullanruskeiksi. Laita kuumat pähkinät kulhoon ja lisää kuumien pähkinöiden joukkoon 1rkl voisulaa. Lisäksi 1 rkl fariinia, maun mukaan merisuolaa, hyppysellinen cayenneä ja pilkottu tuore rosmariini. Sekoita ja popsi lämpimänä. 

Pähkinät ovat myös jäähtyneinä hyviä. 
Laita pähkinät koristeltuun lasipurkkiin, jos ystäväsi on orava arvostaa pientä itsetehtyä herkkua :-)