perjantai 28. maaliskuuta 2014

Banaanileipä

Kokeilin ensimmäistä kertaa väsätä banaanileipää ja se onnistui todella hyvin. Oli aluksi ehkä hieman vaikeaa miettiä että minkä kanssa tätä leipää söisi, mutta vaihtoehtojahan löytyi ihan vain kokeilemalla eri yhdistelmiä.



Banaanileipää varten tarvitset:
3 kypsää banaania
300 gr jauhoa
100 gr tai vähemmän sokeria
oman maun mukaan vanilijasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 muna
4 rkl öljyä
rusinoita
1/2 tl suolaa

Kuori banaanit ja murskaa ne haarukalla. Banaanit kannattaa olla jopa ylikypsiä, jotta ne on helpompi murskata ja maku ei olisi kitkerä. Lisää banaanien joukkoon sokerit, suola, muna ja öljy ja sekoita ne esimerkiksi yleiskoneella. Lisää sitten joukkoon jauhot (itse korvasin osan jauhoista täysjyväjauhoilla) ja sekoita. Nostele lopuksi mahdolliset rusinat joukkoon ja paista 45 minuuttia 180 asteessa tai kunnes leipä on kauniin kullan ruskea.

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Påsk

Pääsiäinen tuntuu juuri nyt niin kauhean kaukaiselta, mutta kun kaupassa jo tarjolla olevat pääsiäismunat loistavat kilpaa, on minunkin mieleni ihan pääsiäismunamaisen soikea.
Toisinsanoen pääsiäisnäpertelyt täyttävät kotiani hetki hetkeltä enemmän.

Maitotölkeistä valmistin rairuoholle pienet astiat ja hätähousuna laitoin jo ruohot kasvamaan ... 
Myös aiemmin kaavailemani piltti-tuikkukupit koristelin äitini ostamilla nauhoilla.




Onko kenenkään muun aivot pehmenneet jo täysin pääsiäisteemalla?

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Isän sukat

Toinen tämän vuoden puolella valmistunut käsityö oli sukkapari. Näiden ohje on joskus jostain Novita-lehdestä bongattu ja sittemmin itse muunneltu. 
Kuvassa näkyvät ruskeat sukat tein isälleni jo joulun alla ja ne olivatkin saajan mielestä niin suuri hitti, että nämä toiset samanlaiset tulivat samaiselle sankarille syntymäpäivälahjaksi.

Isästäni tuli näiden sukkien myötä niin suuri sukkasankari, että lattoi heti tilaukseen lisää sukkia toivomissaan malleissa ja kuoseissa.


Ihana lahjapaperi oli muovitukusta löydetty aarre. Tekisi mieli tapetoida vaikka seinät tällä paperilla!

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Puput ikkunassa

Taisin jo eilen mainita, että olen päässyt askarteluvauhtiin ja ihmeen tuotteliaalle päälle olen sattunutkin. Tänään ikkunaan valmistui rivillinen pastellisävyisiä pupuja pääsiäistä odottelemaan. Kesäksi tuon rivistön voisi korvata vaikka viirinauhalla. 
Itse tykkään näistä hurjasti!




sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Keväiset purtilot

Saapunut lomaviikko toi tullessaan vapaa-aikaa, rentoutumista ja huolenaiheita (mitä hittoa siellä Ukrainassa tapahtuu!!). Saksasta tuliaisiksi tuodut askartelulehdet olivat kuitenkin jo odottaneet intohimoista selailuani ja nyt vapaan koittaessa pääsin vihdoin niiden kimppuun keventämään ajatuksiani.

Ensimmäiseksi oli kokeiltava purnukoiden koristelua, joten kipaisin äitini hillopurkkivarastolle ja valikoin sieltä pari yksilöä koristeltaviksi. Näihin purnukoihin päätyi viinipullon korkkeja, koristekiviä sekä vanhoja kerättyjä pajunoksia.


Ajattelin kyllä vielä ahmaista pari pilttiä napaani ja koristella niistä keväiset tuikkukupit. Tää on tälläistä hommaa kun vauhtiin pääsee, ei malttaisi enää millään lopettaa.